Træning i løbeteknik

Løbeteknik, hvad er nu det for noget. Altså hvor svært kan det være at løbe?
Det er vel bare at sætte det lange ben foran det andet, og gentage det indtil man har løbet de der 5-10km eller hvad?
Jeg har i hvert fald aldrig tænkt så meget på selve teknikken, men det kan selvfølgelig være derfor jeg døjede lidt med mit knæ til Mini Triathlon i Ringe. 

Efter den begyndte jeg helt forfra med mit løb. Jeg fandt forskellige løbeprogrammer på nettet og mixede dem lidt, så det blev et der passede mig.
Mit program var sådan her.
Gå 5 min.
Løb 2 min.
Gå 2 min.
Løb 2 min.
Gå 2 min.
Løb 2 min.
Gå 5 min.

Det startede jeg med i 2 uger, derefter lagde jeg et minut mere på løbene og så senere lagde jeg nogle flere løb ind.
Det syntes jeg virkede ok for mig, jeg har i hvert fald ikke haft så ondt som der i efteråret, men der er godt nok langt op til de 21km fra, hvor jeg er nu.

Men så i går var jeg nede i Performance Gym, hvor jeg blev introduceret i en løbestil af min ene sponsor Ronni Jørgensen som går ud på at løbe på forfoden og ikke at lande på hælen, og jeg kunne med det samme mærke, hvor lidt stød jeg fik i kroppen og hvor godt det egentligt føltes. Dog ikke lige så godt i dag, for der bruger man nogle helt andre led, muskler osv. så de er ret ømme i dag. 😉

Men vi fik trænet i et par timer, og jeg synes at jeg tog en masse til mig. For det blev virkeligt forklaret og trænet helt fra bunden.
Jeg skulle f.eks. træne i at læne mig forover, og det var jeg ret dårlig til, for jeg ville bare have røven bagud og så knække på midten.
Men det er sjovt at man aldrig har tænkt så meget over, hvordan man løber uden sko. Der kunne man jo aldrig drømme om at lande på hælen, så et eller andet sted burde man jo ikke købe alle de dersens dyre løbesko, som jo gør at man ikke mærker det så meget når man lander på hælen.

Men nu ved jeg da i hvert fald, hvad den skal stå på de næste par måneder, og jeg skal huske på, hver gang at det er teknikken der er det vigtigste. Bliver jeg træt og ikke kan løbe sådan længere så skal jeg stoppe, i stedet for at gå tilbage til min gamle stil.

Hvis der er andre derude som kunne tænke sig at lære lidt mere omkring det, så prøv at tage fat i Ronni. I kan trykke på hans navn og så kommer I til hans hjemmeside.
Han holder til i Svendborg i Performance Gym.

God søndag.
Glenn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.