Operation eller ej – Del 4

Operationsdagen for Gastric Sleeve

Jeg blev modtaget af en sygeplejerske og anvist min stue, som var en 4 mands stue, der kom dog kun 2 andre kvinder, hvor af den ene skulle have en Gastic Bypass, og den sidste kan jeg ikke lige helt præcist huske, hvad hun skulle have lavet.
Men jeg fik i hvert fald et mega fint sæt tøj, jeg skulle skifte til, og så skulle jeg lige ud og have barberet mavsen for hår.

Bemærk dette er en fortsættelse til del 1, del 2 og del 3 som kan læses ved at trykke på linkene herunder.
Del 1
Del 2
Del 3

Operationsstuen

Jeg mener at jeg blev hentet omkring 7.45, og skulle køres ned på operationsstuen, og seriøst der er ikke noget værre. Jeg hader virkeligt sådan noget, og så ind på den kolde stue. De kunne sgu godt lige pynte lidt op med nogle malerier osv. 😉
Men jeg blev forespurgt om det stadig var den operation jeg ønskede, og hvis de ikke kunne komme til, om jeg så ville have en Gastric Bypass i stedet. Jeg troede faktisk mest det var omvendt, at hvis man ikke kunne lave et Bypass, så kunne man få en Sleeve i stedet.
Men hvis der ikke var plads, og jeg skulle tabe mere, så måtte hun afbryde, og jeg skulle komme igen når jeg havde tabt noget mere, for jeg ville have Sleeve og ikke Bypass.

Har du holdt vægten?

Hun spurgte også nu om jeg havde holdt vægten……..Åhhhh åhhhh
Hvad pokker svarer man lige til det? Siger jeg nej, så bliver jeg afvist, siger jeg ja, er der risiko, for at de åbner mig, og ikke kan komme til, og jeg skal opereres en anden dag.
Mange tanker fløj igennem mit hoved, og den ene, som blev ved med at gentage sig, var “DUMT DUMT DUMT, at jeg ikke har tabt mig nok”
Da jeg få dage forinden vejede mindre, end jeg gjorde nu, og jeg jo ikke rigtigt havde spist noget videre, så tænkte jeg, at det nok ikke havde med fedtet omkring mine organer at gøre, men måske min væskebalance eller lign. Så jeg løj fanme, og sagde ja. :O
Mig der ellers aldrig lyver, men tænkte det var en nødvendigheds løgn, for mit helbreds skyld, selvom der var risiko for at skulle åbnes og lukkes, uden at blive opereret.
Men dumt var det fanme!

Operation

Jeg lå nu på operationsbordet, og skulle have den maske på, hvorefter jeg får sprøjtet sovemiddel ind i armen, men narkoselægen stod og snakkede med en anden, meget meget længe, og når det er det man hader aller mest, ved det hele, så var det ikke specielt sjovt at ligge og vente på, at man faldt i søvn. Men langt om længe faldt jeg i søvn, og da jeg vågnede, bed jeg kun mærke i det første de sagde. “Operation er gået godt.”
Fedt fedt fedt….sikke en befrielse.
Jeg var dog ret smadret oven på operationen, og fik da også kastet op en enkelt gang jeg fik lidt at drikke, men det er normalt nok.
Det var kun væske, man fik på selve operationsdagen, så det var med at få drukket så meget som man nu kunne, og op og gå så meget som muligt, for at forhindre at man får blodpropper.

4 timers efter Gastric Sleeve operation

4 timer efter operationen – tilbage på stuen

 

Hjem igen dagen efter

Dagen efter måtte jeg få et glas Cocio One, og det var virkeligt lækkert, og så kl. 8 igen, måtte jeg få 100ml yoghurt. Det skal man satme lige vænne sig til.
Altså jeg kunne ikke komme igennem det, men hovedet havde virkeligt svært ved at forstå, at jeg ikke kunne spise mere.

Lige et par billeder fra min “morgenmad” 🙂

Min morgenmad - 100 ml yoghurt

Min morgenmad – 100 ml yoghurt

Min chauffør kom tidligt for at hente mig, og jeg fik lov til at tage hjem i løbet af formiddagen.
Jeg havde det egentligt godt, og tog kun et par panodiler om aftenen, men det var mest pga. jeg havde ondt i hovedet.
Man shit det tog en kamp at vænne sig til at få alt det “mad” ned.
Jeg skulle være på flydende kost, i 2 uger og så efterfulgt af 2 uger på blød kost, inden jeg må spise alm. mad.
Der er i dag gået 4 uger fra operationen, så jeg vil i næste indlæg, få lagt en status ud, med, hvad jeg har tabt mig i vægt, og hvad der er røget i cm indtil i dag, samt selvfølgelig lidt omkring, hvordan det er gået.

Nu med en meget mindre mave

Jeg er nu godt i gang med mit nye liv, med min lille fine nye mave. Der er fjernet 80-85% af min mavesæk, så der er ikke plads til mere end 100-150ml af gangen.
Det vigtigste jeg skal holde, er ikke at drikke samtidigt med, at jeg spiser, da man så skyller maden ud af mavesækken og direkte ned i tarmene, og så bliver man sulten igen, men kalorierne har man stadig fået. Det er nok en vanesag. Men til min datters 18 års fødselsdagsfest i lørdags, tog jeg mig selv i flere gange, bare at gribe ud efter glasset, så til sidst måtte jeg fjerne det helt, for ikke at drikke til maden.

Tak for at du læste med. 🙂
Smid gerne en kommentar, hvis du har lyst, og kig gerne forbi min blog igen en anden dag, for jeg vil løbende skrive lidt om mit nye liv som maveopereret.

De bedste hilsner
Glenn

6 tanker om “Operation eller ej – Del 4

 1. Du er så meeegasej, Glenn. Jeg er selv ved at dø af skræk for tanken om operation, men også for, hvad overvægten gør ved kroppen. Og synes, man kan få så pokkers lidt ordentlig hjælp. Især, når kroppen ikke tåler så meget træning.

  • 1000 tak. 🙂
   Ja operationer er sgu ikke særligt fedt. Men man gør jo noget godt for en, lige ved de her.
   Nej har man svært ved træning, så er det endnu mere op af bakke.
   Men der findes så mange former, så er der ikke en variant der passer til dig?

 2. Hej Glenn, Tuz her.
  Virkelig spændende og medrivende blogg, som har fået mig selv til at vende en ting eller to i hovedet.

  Det er 6 år siden jeg første gang talte med lægen om GB .. Dengang var jeg ikke overvægtig nok og er heldigvis heller ikke blevet det selvom jeg både har tabt – og gen”erhvervet” små 20kg siden déngang.

  Jeg har i et års tid overvejet en sleeve-operation, men det ér første gang jeg deler de tanker med nogen.

  Jeg er overbevist om, at det også bliver min løsning. Jeg er derfor rigtig glad for at kunne følge dig og dine overvejelser her.

  Ved du noget omkring regler for evt. Fjernelse af overskydende hud, hvis man selv vælger at betale for Sleeve-operationen?

  Jeg synes det er en stor og modig Beslutning du har truffet, Og jeg håber inderligt, at du får det resultat og dén fremtidige fysik du stræber efter.

  (og så synes jeg du skal lægge din blogg på PN – vi har jo fulgt dig i tykt og snart også i “tyndt”)

  • Hej Tuz

   Tak for din kommentar. Spændende med din beslutning også. Kan i hvert fald kun sige, at jeg fortryder i hvert fald ikke.

   Mht. til hudreduktion, får jeg lige min forlovede til at svare dig, da hun selv har været igennem det.

   Mht. PN, har jeg ikke rigtigt været derinde i nogle år, så ved ikke lige om jeg vil poste det derinde, men du er velkommen til at dele det.

   Men måske jeg skal smutte derind og søge lidt hjælp, da jeg har været så heldig at vinde en billet til 5200$ Wcoop main event, og får jo nok ikke et ben til jorden.

 3. Hey Glenn.
  Hvor er du sej! Glæder mig til at se hvor lækker du bli’r -igen
  Jeg har flere gange overvejet sådan en sleeve, men er mega bange for at det går galt og jeg efterlader min datter alene i verdenen. Men igen, du er så sej, og det at selve operationen gik godt. Har set de der programmer på TLC, hvor folk så drikke sodavand igen, og maven udvides igen. Det er godt nok en total livsstilsændring du der har besluttet dig for. Sejt gået!
  Knus Runa

  • Hej Runa
   1000 tak. 🙂
   Nu ved jeg jo selvfølgelig ikke, hvor slemt det står til, men man kan jo også risikere at efterlade hende, ved ikke at gøre det.
   Vi bliver jo ældre, og overvægt giver jo en større risiko for div. ting.
   Risikoen ved en sleeve er så lille, så den har jeg næsten ikke haft i tankerne. 🙂
   Ja man skal passe på med at drikke samtidigt med man spiser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.