Operation eller ej del 3

Januar 2018 – livsstilsændringen er sat i gang for alvor.

Som så mange andre, bliver jeg også motiveret i januar. Nyt år, nye mål, og man skal have en masse ud af det nye år, inden vi atter står ved nytårsaften, uden at have opfyldt sine nytårsforsætter fra sidste nytår.
Jeg kan dog huske flere år, hvor den har fået gas hele januar, og nogle gange lidt ind i februar, men så går gassen også af ballonen, og man står igen stille.
Men i år har jeg nogle lidt større mål, kampen om at få en Gastric Sleeve.

Bemærk dette er en fortsættelse til del 1 og del 2, som kan læses ved at trykke på linkene herunder.
Del 1
Del 2

Opstart ved diætist på Sydvestjysk Sygehus

Jeg startede med at skulle til diætist/kostvejledning på Sydvestjysk sygehus i januar, og jeg griner sgu lidt, hver gang jeg ser navnet på den bygning.
For det ikke skal være løgn, så den bygning som indeholder Bariatisk Center, hvor jeg er indkaldt til, den hedder Hvalen. Det må man indrømme er et sigende navn, til et behandlingssted for overvægt. hehe

Hvalen Sydvestjysk Sygehus

Sydvestjysk Sygehus – oversigtskort – Hvalen

Patientskole og Kirurgisk forundersøgelse – det hele kommer tættere på

Men jeg havde 6 mdr. til at få tabt mig, og i juni var jeg indkaldt til patientskole, hvor man hører en masse om de forskellige operationer, risiko for komplikationer osv. og der kommer en der er opereret, med hans/hendes historie om forløbet.
Ugen efter igen var jeg indkaldt til kirurgisk forundersøgelse, hvor jeg bliver vejet og og der bliver drøftet hvilken operation jeg selv ønsker, og efterfølgende skulle man forbi en narkoselæge, for at tage den snak også.

Mine tanker omkring valg af operation

Ved forundersøgelsen, blev jeg igen spurgt om, hvilken operation jeg hældte mest til, og her er mine tanker omkring mit valg af netop Gastric Sleeve

  • Gastric Sleeve er et mindre indgreb end Gastric Bypass.
  • Der er derfor mindre risiko for komplikationer.
  • Jeg kan stadig optage vitaminer m.m, da man bevarer tarmsystemet og ikke bypasser noget.
  • Ikke samme risiko for dumping, da jeg har et ønske om at kunne gennemføre halve ironmans igen, og det kan jeg ikke, hvis jeg får dumping af sukkervand.

Det var lidt af mine tanker for at vælge.
Man skulle vidst godt nok tabe sig lidt mindre ved Sleeve, men kommer jeg bare i gang med motion igen, så skal jeg nok komme helt i mål.

Rigtigt mange tager på igen

Jeg hørte på et tidspunkt, at op mod 97% af folk der taber sig, de tager på igen, og ofte tager de endnu mere på. Det er virkeligt skræmmende, at det tal er så højt (Hvis det er sandt det er 97%). Uanset, så er det i hvert fald sangheden for rigtigt mange, inkl. mig selv.
Men det beviser jo også, at hele ens system kæmper imod det, og gør alt for at det skal komme på igen.
Så tvivlen har i virkeligheden nok ikke været så stor, om jeg skulle opereres eller ej, det har nok mest være pga. det med at jeg skulle i narkose, og så frygten for, at skulle tage på igen, selvom jeg er opereret.

Godkendt til operation

Lægen havde ingen indvendinger mod mit ønsker om Sleeve og jeg havde nået mit mål, og kort tid efter fik jeg fik en indkaldelse til operation d. 14. august 2018.
Nu skulle vægten bare holdes, men der var hele 2 mdr. til operation, og vi skulle 10 dage på et lækkert Ultra All inclusive hotel i Alanya, i sommerferien.
Desværre kort efter min vejning på sygehuset, røg der allerede et par kg på, men det vidste jeg godt, da jeg havde levet af flydende og proteinbarer et stykke tid, og når der så begynder at komme mad i dunken igen, så ryger der lidt på.

Sommerferie i Alanya

Long Beach Spa og Resort Alanya

Sarah og jeg ved poolen – Long beach Spa og Resort Alanya

Men hvad gør man lige når man skal på ferie med All Inclusive,  især når man godt kan li lidt øl ved poolen?
Min plan var at smide 5 kg inden vi skulle afsted, så jeg ikke skulle tænke så meget i det, mens vi var på ferie, men den plan gik ikke så godt, og var alligevel nødt til at tænke over det i ferien. Jeg prøvede dog at holde mig til kød og grønsager, og så gad jeg ærligt ikke tænke over væsken der røg indenbords, så måtte jeg give den en ekstra skalle når vi kom hjem, og de 3 uger der var indtil operationen.

Hjemkost fra Alanya

Da vi kom hjem, hoppede jeg på vægten næste morgen, og havde faktisk “kun” taget 2.8 kg på, (Havde frygtet omkring 4-5 kg) og det skal siges, at som regel plejer der at ryge 2-3 kg de første dage efter en ferie, da meget af det er væske, og ganske rigtigt så var jeg nede på det samme, som inden ferien, men manglede stadig de 2 kg.
Vi havde stadig en uges sommerferie da vi kom hjem, og må indrømme, at det var virkeligt svært for mig, at tage mig sammen i ferien., så vægten den hoppede desværre lidt frem og tilbage, og et par dage før den planlagte operation, manglede jeg stadig de irriterende 2 kg. 🙁

Operationsdagen for Gastric Sleeve

På selve operationsdagen, selvom jeg var fastende, så vejede jeg fanme pludselig 3,3 kg for meget. Jeg synes ikke engang jeg havde spist ret meget, og jeg er ikke kvinde, så kan ikke undskylde mig med min månedlige periode.
What the fuck!!!
Men jeg mødte op på sygehuset kl. 07.00 tirsdag d. 14 august.

Forsættes….
Beklager, men skal nok få lavet resten hurtigst muligt. 🙂

Imellem tiden, hvis nogen er nysgerrig omkring Gastric Sleeve, kan der læses her på følgende links.
Aleris Hamlet – Gastric Sleeve
Sydvestjysk Sygehus – Bariatrisk Center – Behandling for overvægt.

De bedste hilsner
Glenn

2 tanker om “Operation eller ej del 3

  1. Pingback: Operation eller ej - Del 4 - Ekstremt FedEkstremt Fed

  2. Pingback: Nu med Gastric Sleeve - Del 5 - Ekstremt FedEkstremt Fed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.