Operation eller ej – Del 2

Hendes vægt kunne ikke engang veje mig

Hos lægen, var der ingen tvivl om at hun ville sende mig videre, med en henvisning om, at få enten en Gastric Bypass eller Gastric Sleeve. Hendes vægt kunne ikke engang veje mig. Den gik til 180 kg, men jeg vidste godt at der var røget en del på de sidste måneder, så vi blev enige om at vægten sagde 185, da min egen vægt lige kunne vise det som det sidste, da den også kun går til 180 kg.
Uanset så SKAL der en livsstilsændring til nu, inden jeg risikerer at blive ramt af nogle af de forskellige følgesygdomme, som Type 2 Diabetes, blodpropper osv.

Husk at dette er en fortsættelse. – Del 1 kan læses ved at trykke her.

 

Jeg er allerede i behandling for svær søvnapnø, som jeg fik konstateret i 2016, hvilket også kan være en konsekvens af overdreven overvægt.
Den vil jeg også gerne af med igen.

Forløb hos Diætist og Coach Anne Knudsen i Nyborg

Når nu beslutningen var taget, kunne jeg lige så godt starte op selv, inden jeg fik min indkaldelse til sygehuset, så jeg fandt en Diætist og Coach i Nyborg, Anne Knudsen, hvor jeg kunne få et forløb, og gennemgå nogle af de udfordringer, jeg har gået og rodet med i mit liv.
Der er jo ingen tvivl om, at det er hovedet der skal arbejdes med, for uanset om man vælger at få en operation eller ej, så er det kun et hjælpemiddel for en periode, så du skal stadig selv kæmpe resten af livet, for at bibeholde din livsstilsændring, og ikke falde tilbage i det gamle mønster.
Jeg har læst mig til at en operation, enten om det er Sleeve eller Bypass, at de har deres effektive virkning i ca. 2 år, og så gælder det om at fortsætte og ikke give slip, for så risikerer man, at ende med at tage på igen. Det er faktisk en kæmpe frygt jeg sidder med, for hvad nu hvis jeg tager på igen efter en operation. Hvad gør pokker gør jeg så?

Spis kun det du virkeligt gerne vil.

En af de første ting jeg blev introduceret for ved Anne, var at jeg kun skulle spise det, jeg aller mest havde lyst til. Altså hvorfor spise en flødebolle, hvis man virkeligt hungrede efter en flødeis. Altså ikke ment på den måde, at man så bare skal grovæde en masse flødeis, men det hele gælder om at finde en balance. En balance mellem indtag af kcal og forbrænding af kcal, men man må ikke nægte sig selv noget, for så er det din “kurhjerne” der styrer dig, og det vil kun holde i en periode, hvis du skal kæmpe mod dig selv konstant.
Så spis din flødeis fredag aften med, i stedet for at spise en flødebolle hver dag, og stadig hungrer efter den is.
Husk at når den flødeis så spises, så nyd den og ikke noget med at have dårlig samvittighed bagefter, for det er et bevist valg man har taget.

Spiseforstyrrelse – BED – Binge Eating Disorder

Noget jeg også har gået og været bange for, var om jeg havde en spiseforstyrrelsen, også kaldet BED, så der gennemgik vi også en lille test, for at finde ud af det, da en operation ikke er vejen frem, for en med spiseforstyrrelse.
Den test viste heldigvis, at det ikke var der jeg var ramt, så det er et mønster af dårlige vaner og forkerte valg, der er grunden til at det er kommet så vidt.
Igennem mit forløb, havde jeg løbende udfordringer med hjem, som jeg skulle øve mig på, bl.a. så skulle jeg købe en pose slik, og øve mig i, ikke at tømme skålen. Det er ok at gemme til næste dag. Men vi mennesker er åbenbart bygget til, at når der står noget foran os, så skal det tømmes, for så er der “ryddet op”.
Men den øvelse var ikke helt nem, for man havde jo lyst til at spise det hele, og det hele skulle gerne ned så hurtigt som muligt. Så en ting jeg virkeligt også har lært, det er at nyde det i små portioner.

Største udfordring er at lade være med at spise foran TV

En af mine største udfordringer, det er at jeg elsker at spise foran mit tv, fordi det forbinder jeg med hygge. Så jeg fik også den øvelse, at jeg måtte ikke spise foran TV, computer, Ipad eller min tlf. m.m.
Jeg skulle have ro når jeg spiste, og jeg skulle prøve at mærke mig selv, og mærke efter når mætheden kommer. For jeg har altid bare følt, at min mave var et stort sort hul, uden nogen bund, for jeg kunne nogle gange spise og spise og spise, indtil jeg blev helt dårlig, og var nødt til at ligge mig på sofaen.
Men det viste sig at være en meget stor udfordring, men jeg nåede alligevel langt, for tidligere når der blev hygget foran tv´et, så nåede jeg egentligt ikke at nyde det jeg proppede i munden, men hvis det sker nu, så er det en lille smule, af det jeg virkeligt har lyst til, og jeg nyder det, uden at have dårlig samvittighed bagefter.

Men tænkt sig, hvor mange kcal der egentligt ryger indenbords foran sådan et tv.
Så har du selv problemet med du spiser foran tv, så prøv at give dig selv den udfordring, med ikke at gøre det i f.eks. en uge, og falder du i, så gør det kun med ting du virkeligt hungrer efter, og nyd hver eneste bid.

Alternativ behandling

Under mit forløb ved Anne Knudsen, blev jeg også anbefalet at søge noget mere hjælp, og blev henvist til en behandler der hedder Anne Marqvar Engelhart, hvor jeg kunne få arbejdet noget mere med hovedet og hele kroppen, og finde årsagen til at jeg har spist mig så stor, for der ligger jo helt sikkert noget bag mit misbrug af mad.
Den årsag er jeg nødt til at have fundet og bearbejdet, for ellers risikerer jeg enten at falde tilbage i samme mønster, finde noget andet og dulme det med. Det kunne være alkohol, stoffer, eller overdrevet træning, som faktisk også er et misbrug.
Jeg læste faktisk den anden dag i en gruppe på Facebook for Gastric Bypass og Sleeve, at der var en stor procentdel, der var havnet i et alkohol misbrug efter deres maveoperation.
Så der er noget om snakken. Man skal have fundet årsagen til, hvorfor man har et misbrug!!

Tilbage til Operation eller ej

Gastric Bypass vs Gastric Sleeve

Gastric Bypass vs Gastric Sleeve

Lige et billede af forskellen mellem de 2 operationer

Så der blev sat alle sejl ind i kampen mod min overvægt. Diætist, alternativ behandler og jeg havde fået min indkaldelse til min første samtale på Esbjerg Sygehus d. 22 december 2017.
Den samtale gik godt, og jeg blev vejet og målt og fik af vide, at jeg skulle tabe mig 8%, før jeg ville blive indstillet til operation. Det havde jeg max. 6 mdr. til, og ville blive indkaldt til deres Diætisk hurtigst muligt, for at få hjælp til at få tabt de 14.8 kg, som jeg skulle.
Det der selvfølgelig var lidt noget øv, var at jeg blev vejet 2 dage før jul, og desværre tog jeg næsten et kilo på i julen, men sådan var det jo bare. Nu skulle der kæmpes om at få smidt det jeg skulle.

Fortsættes….

De bedste hilsner
Glenn

Hvis der skulle være nogen fra omegnen omkring Nyborg, som står og skal bruge nogle professionel hjælp, så har Anne Knudsen og Anne Marqvar Engelhart mine varmeste anbefalinger. Læs evt. min anmeldelse af Anne Knudsen på hendes facebookside.

En kombination af de 2, er simpelthen guld værd.

Anne Knudsens facebookside. https://www.facebook.com/anneknudsen.dk/
Anne Marqvar Engelhart´s hjemmeside. http://www.alternativmarqvar.dk/

5 tanker om “Operation eller ej – Del 2

 1. Fedt Glenn alt lykke til dig fremover. Men vil sige min GB virker stadigvæk og kender flere der GB er hvor den virker endnu. Men skriv lige til mig lige en PB på fb en af dagene.
  Hilsen Jesper.

  • 1000 tak Jesper. 🙂
   Selvfølgelig virker den. Men synes jeg kan læse at den mest effektive effekt er der, de første 2 år.
   Det vil jeg gøre. 🙂

 2. Pingback: Operation eller ej del 3 - Ekstremt FedEkstremt Fed

 3. Pingback: Operation eller ej - Del 4 - Ekstremt FedEkstremt Fed

 4. Pingback: Nu med Gastric Sleeve - Del 5 - Ekstremt FedEkstremt Fed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.