Løbeanalyse hos Fysiopunkt

Tirsdag d. 26 marts fik jeg lavet en komplet løbeanalyse som Fysiopunkt i Odense havde sponsoreret mig. Det var med henblik på at finde ud af, hvorfor jeg stadig fik ømme skinneben og om det var de rigtige løbesko jeg havde købt.
Men selvfølgelig også for at finde ud af om der skulle være andre ting der gjorde sig gældende, når nu jeg skal ud og løbe så langt.
Jeg må indrømme at jeg ærgrer mig over at jeg ikke har fået lavet sådan en komplet analyse før, for de hurtige tests man får i butikkerne er jo INTET ved siden af denne.
Jeg blev først stillet en masse spørgsmål, og så blev jeg ellers undersøgt fra top til tå for at finde ud af, hvordan jeg “ser” ud.
Da vi så havde gennemgået alle de ting, blev jeg sendt på løbebåndet for at blive filmet med de her highspeed kameraer fra forskellige vinkler, så man kan se min løbestil i slowmotion.

Da vi så havde fået kigget på filmene og snakket lidt om dem, blev jeg sendt op på løbebåndet endnu en gang, hvor jeg så skulle prøve at ændre på måden jeg løb på.
Man kunne se af optagelserne at jeg landede alt for langt fremme og ALT for tungt, og selvom jeg sådan set var begyndt at lande på forfoden (Troede jeg), landede jeg stadig for meget på hælen.

Så jeg fik vist en masse øvelser jeg skal lave, og jeg blev trænet i, hvordan jeg skulle løbe korrekt så der forhåbentligt ikke skulle opstå nogen skader i træningen frem mod Silkeborg Triathlon.
Det hele blev nedskrevet i en rapport og jeg fik samtidigt filmene med hjem, så jeg kunne sidde og nærstudere dem igen og igen. 🙂

Så husk at det godt kan betale sig at få lavet en komplet løbeanalyse hos en ekspert, for at formindske risikoen for skader og lange træningspauser, så tag og ring til Fysiopunkt. 🙂

Der kan ses en lille video fra løbebåndet på min facebookside.

De bedste hilsner

Glenn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.